Ervaringen van ouders

Stuur je ervaring naar info@frederiquebabyzorg.nl of vul dit formulier in.

Philippine (borstvoeding)

Frédérique is snel bereikbaar en geeft helder en gedegen advies. Zowel na 6 als na 9 maanden heb ik haar geconsulteerd met vragen over (het op gang houden cq afbouwen) van mijn voeding. Zij gaf mij nieuwe informatie die ik al googelend niet zelf gevonden had en ze gaf mij vertrouwen in mijn aanpak. Ik kan het iedere voedende vrouw aanraden je vragen, die je sowieso hebt, aan een professional als Frédérique te stellen!

Anoniem (borstvoeding)

Frederique kwam bij ons thuis om advies te geven over borstvoeding aangezien ik per dag 200 ml moest bijvoeden. Mijn vraag aan haar was hoe je toe kan werken naar een comfortabele manier om volledige borstvoeding te geven. Frederique heeft in alle rust gekeken hoe mijn zoon van de borst drinkt. Daarna heeft ze duidelijke instructies gegeven hoe ik mijn zoon beter kan aanleggen (waardoor het voeden minder pijnlijk is en effectiever). Daarbij heeft ze ook verschillende houdingen laten zien. Vervolgens heeft ze een plan met mij opgesteld hoe de komende periode verder te gaan. Doordat Frederique ontzettend ervaren is kan je eigenlijk met al je vragen bij haar terecht. Zo heeft ze ook nog hele goede tips en aandachtspunten gegeven over het slapen van onze baby. Frederique straalt heel veel rust uit en neemt echt de tijd voor je. Dit was erg plezierig, zodat je geen opgejaagd gevoel krijgt. In alle hectiek die komt kijken bij een pasgeborene is dit ontzettend fijn!

Fiona (huilbaby en borstvoeding)

Frederique heeft met haar rustige uitstraling, haar expertise en professionele aanpak ons gezin enorm goed geholpen. Op een coachende manier gaf ze mij als moeder het vertrouwen over borstvoeding geven. Met praktische tips en tricks liet ze mij inzien dat het helemaal niet zo ingewikkeld is als ik dacht. Onze baby is nu 3 maanden en met erg veel tevredenheid geef ik nog steeds full time borstvoeding. Ook heeft Frederique ons geholpen toen onze baby erg onrustig was en wij haar steeds wiegden om haar in slaap te sussen tot we een ons wogen! Door samen met Frederique een plan op te stellen van regelmaat, duidelijkheid en structuur is heel ons gezin opgeknapt en uitgerust. Onze baby sliep al na een aantal dagen zelfstandig in haar wiegje. Inmiddels slaapt ze de nachten door, het klokje rond. Onze zoon van nu 3 sliep pas door toen hij een jaar was! Had ik destijds maar gebruik gemaakt van de kunde van Frederique!

Annelies (borstvoeding)

Ik ben zeer tevreden met de deskundigheid van Frederique. Ik gun iedere nieuwe ouder een consult. Achteraf gezien had ik al tijdens de kraamperiode, net na de bevalling een consult willen hebben. Ik wist niet dat dit nodig is om borstvoeding te doen laten slagen. Ik vroeg een consult aan toen de borstvoeding niet lekker liep. Preventief was ons veel ellende en onzekerheid gespaard gebleven. Wil je borstvoeding gaan geven en is het je eerste kindje en kun je het financieren vraag dan een thuisbezoek aan! Echt, het geeft je veel kennis en het neemt veel getob en onzekerheid weg. Frederique heeft een hele energieke, positieve, realistische en professionele benadering! De realistische benadering heeft mij ook heel goed gedaan namelijk geen irreëele verwachtingen en een normaal beeld over borstvoeding en kunstvoeding.

Frank (kraamzorg en borstvoeding)

Frédérique haar vakkundige hulp was onmisbaar na de bevalling van mijn vrouw – onverwacht in het ziekenhuis – . Frédérique is als de bediening in een restaurant met Michelinster: ze weet wat je nodig hebt voor je het zelf weet. Ze is dus waar ze moet zijn, zonder dat je het opmerkt. Dus als je het je maar enigszins kunt veroorloven: vraag haar hulp, ze is de investering dubbel en dwars waard.

Dany en Martijn (kraamzorg)

Frederique is vreselijk lief, maar vooral erg bekwaam en professioneel.Wij waarderen de manier waarop Frederique flexibel is. In ons geval kon ze makkelijk schuiven met uren en heeft ze ons ontzettend geholpen met niet alleen de nieuwe baby maar ook het vermaken, verzorgen van Pleun (1 jaar), alle huishoudelijke klusjes en ze heeft zelfs heerlijk gekookt, daar Martijn ook in bed lag door zijn operatie aan blinde darm. Ondanks dat dit een erge domper op de kraamweek was, heeft zij ervoor gezorgd dat ik alsnog met veel plezier terug denk aan de kraamtijd! Mocht er een derde baby komen… zou ik meteen weer Frederique vragen.

Desirée (huilbaby)

Ik was oververmoeid toen ik Frédérique inschakelde. Er was een onrustig patroon ontstaan met als resultaat een baby die veel huilde en twee ouders die ten einde raad waren. Dankzij een interventie samen met Frédérique is een gezond en rustig slaappatroon ontstaan, ben ik veel uitgeruster en hebben we in heel korte tijd onze baby veel beter leren kennen. Het is weer ontspannen bij ons thuis. Hulde!

Barbara (huilbaby)

Ontzettend blij waren wij, toen Frederique ons kwam ‘ verlossen’ …ontlasten. Na weken geworsteld te hebben met onze kleine Aidan, die de hele dag door zo’n beetje aan het huilen was en niet wilde/kon slapen, waren wij bij week 6 ten einde raad en helemaal op. We konden het niet meer opbrengen en wisten niet meer wat we moesten doen. Na ons ziekenhuis bezoek, bleek dat er medisch (gelukkig) niets te vinden was. Ze boden ons aan Aidan op te laten nemen 5-7 dagen, om zo voor ons weer rust te vinden en Aidan een slaapritme en te kijken naar zijn huilgedrag. Het idee hiervan was goed, maar het idee dat ik hem moest achterlaten in het ziekenhuis, vond ik niet fijn, dat kon ik niet. Via via kwamen wij bij Frederique terecht. Zij deed hetzelfde, maar dan thuis, in onze eigen omgeving. Wat waren wij blij toen ze bij ons kwam…..eindelijk wat rust! In die 5 dagen hebben kregen wij weer wat ruimte om op adem te komen, want dat hadden we hard nodig. Ze heeft ons tips en handvatten gegeven, waar we houvast aan hadden. Dit vonden we erg prettig. Daarnaast was het fijn dat ze tevens lactatiekundige was, waardoor ze me ook tips gaf omtrent borstvoeding, kolven en alles op dit gebied. Want als je baby zoveel huilt, wordt je erg onzeker..in alle opzichten. Ze heeft zoveel vragen van me beantwoord en tot op de dag van vandaag als ik over iets twijfel of iets wil weten, dan kan ik nog steeds bij haar terecht. Ze heeft ons ontzettend geholpen en wij zijn haar daarom ook erg dankbaar voor al haar hulp en goede adviezen!! Ik zou ieder ander die met een dergelijk probleem worstelt, als een ‘huilbaby’ Frederique adviseren, maar ook als lactatie kundige heb ik ontzettend veel aan haar gehad. Lieve groetjes Barbara

Tessa (borstvoeding)

“Vloeibaar goud”, noemde mijn kraamhulp de melk uit de borst. Nou als dat het geval zou zijn dan was ik nu miljonair geweest. Ik had overproductie en enorme stuwing. Frédérique heb ik leren kennen tijdens mijn kraamweek toen de stuwing niet meer te houden was. Mede door haar goede adviezen verdween de stuwing nadat ik er vier dagen ontzettend veel last van heb gehad. Wat ik zo fijn vind aan Frédérique is dat ze luistert, niets te gek is voor haar en dat ze ook begrijpt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ook tijdens mijn verlof hebben we contact gehouden en bij het afbouwen heb ik haar hulp weer ingeschakeld omdat de stuwing weer enorm opkwam zetten. Ze geeft je persoonlijk advies en legt alle stappen duidelijk uit. Bang dat je alle informatie na een consult vergeten bent hoef je niet te zijn want je krijgt een uitgebreid verslag.

Linda (borstvoeding)

Dank voor het verslag en nogmaals dank dat je zo snel kon komen. We hebben een stuk meer rust in ons hoofd nu (en dus hopelijk ook in ons huis straks ;-))

Louise (borstvoeding)

Hierbij even een kort berichtje van ons. N krijgt nog steeds volledig borstvoeding. Met hulp van de kraamzorg ben ik de volgende dag aan de slag gegaan met je advies en dat ging goed. Het gaat mij en N ook steeds beter af. Hij drinkt nu goed door. Gisteren op dag 7 woog hij 20 gram meer dan zijn geboortegewicht. Het aanleggen is nog wel pijnlijk maar het zakt tijdens het drinken. De extreme pijn toen je bij me kwam is gelukkig weg. Heel veel dank nogmaals voor de snelle en goede oplossing!

Julia (kraamzorg en borstvoeding)

Frédérique heeft mij in de eerste dagen en weken van de kraamtijd enorm geholpen bij het in een ritme komen met de borstvoeding. Ook gaf zij tips over hoe je verschillend gedrag van een baby goed interpreteert. Dank zij haar begreep ik eindelijk hoe ‘voeden op verzoek’ nou precies werkt in de praktijk. Ook bij het afbouwen van de borstvoeding kwam zij met duidelijke richtlijnen en goede tips. Frédérique is werkelijk een all round kraamverzorgster, lactatiekundige en specialist op het gebied van baby’s. Ook als er (medische) complicaties zijn in het begin zoals bij mijn zoontje. Haar gedegen opleiding, uitgebreide kennis, en professionele aanpak maakte dat ik me zelfverzekerder ging voelen als moeder. Frédérique is op een prettige manier aanwezig en maakte dat ik weer durfde vertrouwen op mijn intuïtie Zeer zeker zou ik haar aanbevelen als iemand die je terzijde staat in de kraamtijd, vooral vanwege haar all-round ervaring/kennis en prettige persoonlijkheid.

Anoniem (borstvoeding)

Borstvoeding doet geen pijn meer en gaat nu supergoed. Bedankt!!!

Claudia (borstvoeding)

Na mijn bevalling was ik meteen gestart met borstvoeding.Het gaf al snel de nodige problemen doordat ik wat vlakke tepels heb en Lauren daardoor de tepel moeilijker kon pakken. Onze kraamverzorgster was zelf ook lactatiekundige en hielp ons de eerste week door de problemen heen. Toen de kraamweek erop zat,kwamen er nog meer problemen bij en daarbij groeide de onzekerheid bij mij en mijn man.Ik had veel pijnklachten, maakte me veel zorgen om de hoeveelheid vocht die mijn dochter binnenkreeg en eigenlijk waren we 24 uur per dag alleen nog maar met voeden bezig. Nadat we met elkaar nog een week hebben aangerommeld hebben we Frederique benaderd.Ik ben zelf ook werkzaam in het Emma Kinderziekenhuis en ken Frederique dus via die weg als een zeer ervaren lactatiekundige. Frederique luisterde naar mijn verhaal over de telefoon en kwam bij ons langs in huis.Dat voelde ook erg fijn. We hebben samen alles op een rijtje gezet en kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat ik toch de overstap naar flesvoeding wilde gaan maken.Er waren zoveel problemen en ik merkte zelf dat het ten koste ging van het genieten van Lauren. Frederique liet die keus bij ons liggen,drong nergens op aan. Toen mijn man en ik de knoop hadden doorgehakt heeft ze samen met ons een afbouwschema opgesteld.Dit afbouwschema hebben we met succes aangehouden en in een rustige overgang is Lauren over gegaan van borst- op flesvoeding. Dankzij Frederique haar fijne ondersteuning was deze moeilijke stap een stukje makkelijker en sindsdien is het echte genieten van Lauren begonnen!

Romy (borstvoeding)

Ik kwam tijdens mijn zwangerschap samen met mijn partner bij Frederique om extra informatie in te winnen over de borstvoeding. Ik wilde namelijk heel erg graag borstvoeding gaan geven. Het was erg prettig om goed voorbereid te zijn zodat ik gelijk wist wat we het beste na de bevalling konden doen zodat de borstvoeding zou gaan lukken. Ondanks mijn eigen werkervaring met borstvoeding was ik toch erg onzeker toen het om mijn eigen kindje ging en of het wel goed zou gaan. Ik heb Frederique meerdere keren in consult gevraagd (ook bij een borstonststeking) en werd heel erg goed gerustgesteld en kreeg hele fijne adviezen waar ik wat mee kon. Ze heeft een luisterend oor en weet precies wat er aan de hand is ook op afstand en anders kan ze nog bij je langs komen ook. Echt geweldig. Hierdoor heeft mijn eerst zoontje 10 maanden volledig borstvoeding gehad en mijn dochter van nu 8 maanden krijgt ook nog steeds volledig borstvoeding en het einde is nog niet in zicht! Ik ben echt super blij geweest met je hulp.

Charlotte op de Hoek (borstvoeding)Bij de geboorte van mijn eerste kind had ik wat problemen met de borstvoeding. Toen ik uiteindelijk ook borstontsteking kreeg heb ik frederique opgebeld. Zij is meteen gekomen en heeft heel adequaat mij van de borstontsteking afgeholpen. Vervolgens heeft ze op een zeer prettige manier mij geholpen met het goed aanleggen van mijn baby op verschillende manieren. Ik was zo opgelucht. Ik heb geen problemen meer gehad. Ze is vriendelijk, kundig en plezierig om bij het kraambed te hebben. Als ik dat eerder had geweten had ik haar op dag 1 in huis willen hebben!

Henriette (borstvoeding)

Borstvoeding geven aan onze twee zonen ging helaas niet zonder slag of stoot. Als lactatiekundige heeft Frédérique mij steeds met liefdevolle zorg en aandacht heel goede adviezen gegeven. Ze is buitengewoon deskundig en professioneel, alsook warm en betrokken.

Cathel (borstvoeding)

Highly recommended! Frédérique kon telefonisch borstvoedingsproblemen oplossen waarmee zelfs de beste lactactiekundige van Boston zich geen raad wist.

Bertine Brookhuis, mama van Gijs

Na een kort verblijf in het Medisch Centrum Alkmaar werd onze te vroeg geboren Gijs overgebracht naar het Emma Kinderziekenhuis in verband met een venijnige darminfectie. Borstvoeding heeft natuurlijk altijd de voorkeur, maar wanneer er iets schort aan het spijsverteringskanaal, is moedermelk toch wel echt het beste wat je je baby kunt geven. Gijs mocht niet bij mij aan de borst en de slechte gezondheid van Gijs zorgde voor de nodige stress, dus kolven ging niet altijd even fantastisch. Gelukkig werkte Frédérique destijds als lactatiekundige op Gijs’ afdeling. Wat een lieve, warme, invoelende, geduldige en kundige dame! Mede dankzij haar kolfadviezen, haar aanmoediging en steun is het me gelukt om Gijs te blijven voorzien van melk. Zelfs nadat Gijs zo’n 5 maanden alleen maar sondevoeding en infuusvoeding kreeg en maar heel af en toe echt mocht drinken uit een fles of door middel van finger feeding, is het gelukt om hem na thuiskomst aan de borst te laten drinken! Dank je wel Frédérique!

Judith, mama van David

Frederique en ik kennen elkaar al jaren. Eerst als collega’s en later heb ik haar ook als zorgverlener van ons tweede kind leren kennen. Onze David werd 1,5 week na zijn geboorte opgenomen op de zuigelingenafdeling van het EmmaKinderziekenhuis. Een roerige en hectische tijd met heel veel zorgen rondom onze, toen nog, kleine mannetje. Frederique heeft zich in die tijd opgeworpen als eerst verantwoordelijke verpleegkundige van David. Wat een zegen voor ons! Nog altijd zijn we haar heel dankbaar voor haar liefdevolle, maar vooral zeer professionele zorg voor David, maar zeker ook voor ons. Dat is het enige wat je nodig hebt in zo’n heftige periode: een zorgverlener met verstand van zaken, medemenselijk en praktisch. Ze begreep, zonder te vragen, wat er nodig was voor ons. Een heel bijzondere tijd! David heeft thuis nog 8 weken extra zuurstof nodig gehad en heeft zich gelukkig verder prima ontwikkeld! Ik beveel Frederique dus zeker aan als zorgverlener: u bent verzekerd van professionele, warme en kwalitatief goede zorg voor u en uw baby!!