Een huilbaby

Een huilbaby kan jou en je gezin behoorlijk op de proef stellen. Je had je de eerste tijd met jullie baby heel anders voorgesteld. Natuurlijk ben je blij met je baby. Maar al dat huilen kost zóveel energie…. Misschien voel je je machteloos, onzeker of verdrietig. Waarom huilt je baby? Wat is er toch aan de hand?

Wat nu?

Natuurlijk hebben jullie al van alles geprobeerd en de meest uiteenlopende adviezen gekregen. Mogelijk hebben jullie al een (kinder)arts bezocht. Als daar een medische oorzaak werd gevonden zijn jullie waarschijnlijk opgelucht omdat jullie de reden van het huilen kennen. Maar het huilen zelf neemt daardoor niet (meteen) af. Meestal vindt men echter geen medische oorzaak voor het huilen van een baby. En dan rijst de vraag: ´Wat nu?’ Want het huilen gaat maar door… In dat geval biedt Frédérique Babyzorg uitkomst.

Kies één van de drie pakketten

die het beste bij jullie persoonlijke situatie past. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor huilbaby’s en hun ouder(s).
  1. Begeleiding bij een huilbaby
  2. Borstvoeding bij een huilbaby
  3. Een time-out pakket (5 dagen incl. 2 nachten rust) of korte opvang van een huilbaby

Waarom Frédérique Babyzorg?

Frédérique Babyzorg staat voor kwalitatief hoogstaande zorg. Als ervaren kinderverpleegkundige, neonatologieverpleegkundige, babyconsulent én lactatiekundige weet ik hoe belangrijk het is dat jullie gedegen en goed onderbouwd advies krijgen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Ik volg de ‘Multidisciplinaire richtlijn excessief huilen, NCJ, 2013’ aangevuld met praktische adviezen over troosten, voeden, leren slapen, het vinden van een ritme, inbakeren, dragen, babymassage en indien gewenst complementaire zorg. Dankzij mijn jarenlange ervaring in het ziekenhuis ben ik in staat om jullie situatie snel in te schatten, de juiste observaties te doen en passende adviezen te geven. Bovendien signaleer ik snel of iets ‘normaal’ babygedrag is of dat het toch verstandiger is om een arts (nogmaals) mee te laten kijken. Als zorgprofessional kan ik overleggen met jullie kinder-, huisarts of het consultatiebureau om zo samen tot de beste behandeling te komen. Zodat jullie niet alleen nu, maar ook in de toekomst verzekerd zijn van goede zorg.