Begeleiding bij een huilbaby

Als je baby veel huilt, onrustig is of niet lekker in zijn vel zit kun je veel vragen hebben. Waarom huilt mijn baby? Waarom wil mijn baby niet slapen? Heeft mijn baby krampjes of pijn? Heeft mijn baby honger? Moet ik mijn baby nu laten huilen of troosten? Wat is er toch aan de hand?

Waarom huilt mijn baby?

Als kinderverpleegkundige, lactatiekundige en babyconsulent ga ik er van uit dat een baby niet zomaar huilt. Huilen is babytaal. Als ouder moet je die taal leren. Dat kost tijd en soms kun je daar wel wat hulp bij gebruiken. Ik leer je kijken en luisteren naar je baby. Wat wil jouw baby je zeggen? En hoe kun je daarop reageren? Doordat je je baby beter leert begrijpen keert de rust terug en vinden jullie een prettige balans.

Hoe ziet de begeleiding er uit?

1. Ik stuur jullie een uitgebreide vragenlijst zodat ik een goed beeld krijg van jullie situatie.

2. Dan kom ik bij jullie thuis op een moment dat jullie baby vaak onrustig is. Ik kijk en luister zorgvuldig naar jullie en naar jullie baby. Ik sta náást jullie en vertel jullie meer over het gedrag, lichaamstaal en signalen van jullie baby en hoe jullie hier op in zouden kunnen spelen zodat de rust weerkeert. Verder kijken we naar de balans in jullie draagkracht/draaglast. Ik geef jullie praktische tips en adviezen waar jullie direct mee aan de slag kunnen gaan. Mijn adviezen beginnen met regelmaat, voorspelbaarheid en prikkelreductie. Ik laat jullie zien hoe je dit concreet toepast op een manier die past bij jullie stijl van ouderschap.
Verder kan ik jullie adviseren over inbakeren, borstvoeding, responsief voeden, dragen, babymassage,’Dunstan babytaal’ en eventueel complementaire zorg. Ik kijk ook of er aanleiding is om een kinder- of huisarts (nogmaals) mee te laten kijken.

3. Ik schrijf alle adviezen voor jullie op om nog eens rustig na te lezen.

4. Ik begeleid jullie nog 2 weken op afstand. Alle tijd dus om de adviezen uit te proberen en te kijken of jullie een nieuwe balans vinden.

5. Na deze 2 weken draag ik de zorg, als jullie dat willen, over aan het consultatiebureau en huisarts.

Tarief

Vragenlijst+thuisbezoek(1,5u)+plan van aanpak €150,-
Nazorg (2 weken, max 30 min) €30,-
 

Ik werk in Zutphen, Warnsveld en omgeving. Bij consulten >10km buiten 7232 GB reken ik €1,- per km.